Плахотнюк Євгеній Ігорович

Викладач англійської мови, лексикології, теорії й практики перекладу та зіставної стилістики. Працює на кафедрі англійської філології і філософії мови з 2021 р.
Відповідальний за виховну роботу та адміністрування сайту кафедри.
Автор курсу за вибором “Англійська мова в соціальних мережах: лінгвокомунікативний і дидактичний аспекти

Кваліфікації:

У 2015 р. здобув кваліфікацію магістра філології, викладача англійської і німецької мов та літератури філології у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Захистив магістерську роботу на тему: “Доробок когнітивної лінгвістики у навчанні англійської мови дорослих слухачів” під керівництвом проф., док. філ. наук Жаботинської Світлани Анатоліївни.

З 2015 по 2021 рр. аспірант кафедри англійської філології, перекладу і філософії мови імені професора О.М. Мороховського (науковий керівник проф., док. філ. наук Жаботинська С.А.). Наразі завершує роботу над дисертацією на здобуття ступеня доктора філософії за темою «Семіотико-когнітивні принципи укладання комбінаторних словників-тезаурусів». Дослідження присвячене розробці лексикографічних джерел для продуктивного опанування іноземними мовами на нейро- та лінгвокогнітивних засадах упорядкування інформації. За результатами дисертації укладено Активний навчальний конструкційно-комбінаторний тезаурус “TRAVELLING”.

Наукова діяльність:

Молодший науковий співробітник, учасник дослідницького проєкту «Лінгвориторика сучасного медійного дискурсу: універсальний і етноcпецифічний вплив» під керівництвом проф., док. філ. наук Потапенка С.І.
Член Української асоціації когнітивної лінгвістики і поетики (UACLiP).

Автор 20 наукових публікацій за проблематикою когнітивної лінгвістики, когнітивної лексикографії, викладання іноземних мов та перекладу.

Міжнародна академічна мобільність:

2018 р. – пройшов стажування за програмою Erasmus+ International Dimension в Університеті Гранади (Королівство Іспанія) у період з 30.01.2018 по 26.07.2018;
2018 р. – учасник Літньої школи іспанської Асоціації молодих дослідників англосферних студій (ASYRAS) (10 год, 25-26 травня) в Університеті Аліканте (Іспанія).
2020 р. – учасник 24-тої зимової школи EDUFI із сучасних міждисциплінарних наукових досліджень на базі Хельсінського університету (Твармінне, Фінляндія) та переможець гранту Національної Агенції Освіти Фінляндії (FNAE).

Громадська та публічна діяльність:

Популяризатор когнітивної науки, автор науково-популярного каналу CoggiCon на Youtube.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *